Szoboszlai Dominik új edzője Arne Slot lehet a Liverpoolnál

A transzferpiacot jól ismerő Fabrizio Romano szerint Arne Slot, a Feyenoord vezetőedzője foglalhatja el a Liverpool kispadját a következő szezontól.

Alig pár napja terjedt el a hír, hogy a Liverpool FC, melynek keretében Szoboszlai Dominik is szerepel, új vezetőedzőt kaphat. Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano bejelentése alapján a Feyenoord jelenlegi vezetőedzője, Arne Slot veszi át Jürgen Klopp helyét a nyártól. A klubok közötti megállapodás értelmében a Liverpool 13 millió font körüli összegért vásárolja ki Slotot a 2026-ig szóló rotterdami szerződéséből.

Slot 2021 óta vezeti edzőként a rotterdami Feyenoordot, és már az első évben bajnoki címet szerzett a csapattal. A jelenlegi szezonban pedig a PSV mögött valószínűleg a második helyen végeznek, miközben a Holland Kupát is megnyerték. A szakemberrel kapcsolatban több forrás is kiemeli, hogy kiválóan fejleszti a játékosokat és bátran építi be a saját nevelésű fiatalokat a csapatba.

Jürgen Klopp, aki 2015 óta vezette a Liverpoolt, és kilenc év után távozik a klubtól, egy bajnoki cím, egy Bajnokok Ligája-trófea és összesen tíz nagy serleg birtokosa. A tizenegyedik trófea a 2023–2024-es Premier League bajnoki cím lehet, ha a csapat képes tartani a lépést az Arsenal és a Manchester City csapataival. Azonban Klopp utolsó, 2023-'24-es liverpooli szezonja nem indult jól, hiszen a csapat kiesett majdnem mindegyik kupáért vívott küzdelemből, és az angol bajnokság első helyéről a harmadikra csúsztak.

Klopp egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy ha Slot lesz az utódja, az szerinte zseniális döntés lenne, mivel nagyra értékeli Slot munkásságát és a csapata játékát. A német edző szokatlan módon 2024 januárjában jelentette be, hogy majd fél év múlva, a szezon végén távozik a csapattól – elmondása szerint azért, hogy így legyen idő az átmenetre. Hozzátette, hogy ugyan januárban minden rendben volt vele, érezte, hogy nem tudja napról napra ugyanazzal az energiával csinálni a munkáját. Emellett vállalta a felelősséget a csapat jelenlegi helyzetéért, és elismerte, hogy nem sikerült olyan légkört teremtenie, amelyben a játékosok a legjobbjukat tudják nyújtani.

A Liverpool szurkolói remélhetőleg nem fognak hasonlóságot találni a helyzetük és a Manchester United két évvel ezelőtti helyzete között, ahol szintén egy német menedzsert váltott egy kopasz holland edző, Erik ten Hag. Ten Hag kinevezése azonban nem hozta meg a várt sikereket az Old Traffordon.

Klopp szerint Slotra a "világ legjobb állása" vár a Liverpoolnál, és úgy tűnik, hogy nem a csúcson kell majd átvennie az együttest, vagyis lesz még hova fejlődni. “Úgy hallottam, jó ember és jó edző. Ha ő a megoldás, ha ő a megfelelő ember, akkor több mint boldog vagyok” – közölte a német szakember.