Új logisztikai komplexum Dunaharasztiban

Dunaharasztiban átadták a Gebrüder Weiss Kft. által 10 milliárd forintos beruházással létrehozott új logisztikai komplexumot.

A Gebrüder Weiss Kft. (GW) ügyvezető igazgatója, Varga Bálint beszámolt arról, hogy a csütörtökön átadott komplexum 10 ezer négyzetméteres területen helyezkedik el, átrakóraktárakkal, magasraktárakkal, valamint az ezekhez tartozó irodákkal és 100 dokkolókapuval büszkélkedhet.

Wolfgang Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss konszern igazgatótanácsának elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a gazdasági recesszió után ismét fellendülőben van a konjunktúra, és az ipari termelés növekedése, különösen az autó- és az elektronikai ipar területén, előrejelzéseket ad a fuvarozás és a logisztikai szolgáltatások iránti kereslet növekedésére a közeljövőben.

Thomas Schauer, a GW közép- és kelet-európai regionális vezetője elmondta, hogy az új logisztikai központ magas szintű automatizált rendszerekkel van felszerelve, és az áruk tárolását, mozgatását intelligens technológiák segítik. Kiemelte az AutoStore által szállított automatikus tárolórendszert, amely műanyag ládákban, polcok helyett egy alumínium vázrendszerben, közlekedőfolyosók nélkül tárolja az árukat, önjáró robotok segítségével.

A beruházás eredményeként a vállalat központi logisztikai létesítményének mérete 32 ezer négyzetméterre nőtt, és ezzel a magyarországi logisztikai telephelyhálózatának összesített területe megközelíti a 100 ezer négyzetmétert.

A cég jelenleg Magyarországon több helyszínen is rendelkezik telephelyekkel, többek között Győrben, Zalaegerszegen, Pécsen, Szegeden és Polgáron. A következő nagyberuházásuk Győrben fog megvalósulni 2026-ban, ahol egy önálló logisztikai létesítmény építését tervezik.