Nagy Márton délután bejelentést tesz az üzemanyagokról

A nemzetgazdasági miniszter, Nagy Márton délután három órakor tartandó doorstep sajtótájékoztatóján fog bejelentést tenni a magyarországi üzemanyagárakkal kapcsolatos döntésekről.

A Portfolio információi szerint a miniszter a sajtótájékoztatót a magyarországi üzemanyagárak témakörében hívta össze. Az üzemanyagárstop kérdése ismét előtérbe került, amelyet Nagy Márton április végén vetett fel. Ekkor a kormány arra szólította fel az üzemanyag-kereskedőket, hogy „önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz” az áraikat a lehető legrövidebb időn belül.

A miniszter korábban már utalt arra, hogy egy újabb üzemanyagárstop bevezetése nem zárható ki, és egy másik sajtóeseményen azt is elmondta, hogy javasolni fogja a kormánynak az árakba való beavatkozást. A Mol válaszul többször is csökkentette az üzemanyagok árát, és jelezték, hogy a nagykereskedelmi árakat hetente többször is módosíthatják.

A magyar benzin- és dízelárak a régióban magasnak számítanak, azonban az EU egészében már nem tűnnek kiemelkedően magasnak. A Portfolio cikke szerint a benzin ára magas, de a jövőben még tovább emelkedhet. A mai sajtótájékoztató várhatóan tisztázni fogja a kormány álláspontját és a következő lépéseket az üzemanyagárak kérdésében.