A budapesti tankerületi gazdasági vezető fellebbezése elutasítva

A Belső-pesti Tankerületi Központ volt gazdasági vezetője, aki közbeszerzési eljárások manipulálásával tízmilliókat kereshetett, továbbra is előzetes letartóztatásban marad. A 24.hu információi szerint a negyvenes éveiben járó nőt már leváltották, és új gazdasági vezetője van a tankerületnek.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője megerősítette, hogy a bíróság elutasította a védelem fellebbezését, így a gyanúsított letartóztatása továbbra is érvényben marad. A vádak szerint a gazdasági vezető előre kiválasztott vállalkozásoknak kedvezett a közbeszerzési eljárások során, és fiktív számlákat használt az intézmények kiadásainak igazolására.

A rendőrség szerint a gyanúsított több tíz millió forintot szerezhetett meg ezen módszerekkel, emellett elfogadott több mint kétmillió forint értékű Forma-1-es belépőt és egy harmincmilliós luxusautó használati jogát is. A nyomozás során 27 helyszínen kerültek végrehajtásra cselekmények, ahol iratokat, adathordozókat, pénzt és külföldi fizetőeszközt foglaltak le, valamint két ingatlant zár alá vettek.

A vesztegetés, vesztegetés elfogadása és versenyt korlátozó megállapodások miatt gyanúsított gazdasági vezetőt két héttel ezelőtt hallgatták ki, majd a bíróság letartóztatta. A bírósági meghallgatáson az asszony nem tett vallomást, és a letartóztatásról szóló végzést a bíróság véglegesítette.