Orbán Viktor tévedése és titkos kampányútja

Török Gábor politikai elemző szerint Orbán Viktor tévedett, amikor azt állította, hogy ő Magyarország első falusi miniszterelnöke, és a kampányútja is rejtélyeket hordoz.

Hétfőn kezdte meg titkos országjárását Orbán Viktor, aki először Nemesgörzsönyben találkozott gazdákkal és arra kérte őket, hogy támogassák a Fidesz-jelölteket, mivel rájuk lehet számítani. A kormányfő azt mondta a gazdáknak, hogy segítséget csak akkor tud nyújtani, ha megkapja a szükséges eszközöket, vagyis a szavazatokat.

Zárójelben mondom, mégiscsak én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, meg a magyar vidék, meg a magyar falu segítséget, hogyha nem a közülük jövő miniszterelnöktől.

Ezt követően ígéretet tett arra, hogy nem fog tétlenkedni, hanem cselekedni fog, ha a választók bizalmat szavaznak neki.

Én nem leszek rest az előrántani, lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak akkor, ha van a kezemben eszköz. Az én fegyverem az önök szavazata.

Török Gábor azonban közösségi oldalán jelezte, hogy Orbán Viktor tévedett, amikor azt állította, hogy ő lenne az első falusi miniszterelnök, mivel ez a cím valójában Nagy Ferenc-et illeti meg, aki a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt elnökévé vált, hat elemi osztály után saját erejéből képezte magát, és közben mezőgazdasági munkákat is végzett. Nagy Ferencet 1946. február 4-én nevezték ki miniszterelnökké, és tisztségét 1947. június 1-jén kényszerült feladni. A politikus hat elemit végzett, majd a családi birtokon dolgozott, és keresetéből újabb földet vásárolt, így bővítve ki a gazdaságot.

A miniszterelnök kampányútja a nemesgörzsönyi magtár után Győrbe vezetett, ahol Dézsi Csaba András fideszes polgármesterrel találkozott. Dézsi a város több jelentős helyszínét is megmutatta Orbánnak, köztük a felújításra váró Spartacus csónakházat, a Vaskakas tavernát, a Schäffer házat és a Napóleon házat. A polgármester és a miniszterelnök egyetértettek abban, hogy azért dolgoznak, hogy Magyarországon és Győrben is az emberek békében élhessenek.

Orbán Viktor kampányának további részletei rejtélyesek maradnak, hiszen a programokat előre nem hirdetik meg, és a sajtófőnök sem közli a helyszíneket. A Telex olvasóinak segítségét kéri, hogy ha tudják, hol kampányol a miniszterelnök a következő hetekben, írják meg nekik.

Már a 2022-es országgyűlési választás kampányában is titokban járta az országot Orbán Viktor, és a sajtó közelébe sem engedték. A Telex olvasóinak együttműködésével akkor két helyszínen is sikerült elcsípni a miniszterelnököt. A győri látogatásról Dézsi Csaba András polgármester Facebook-posztjából értesülhetett a nyilvánosság, ahol megemlítette, hogy Orbán Viktor egy kávéra ugrott be hozzá.

A városban nyolcan indulnak a polgármesteri posztért, köztük van Borkai Zsolt korábbi polgármester, aki szexbotránya után mondott le, és jelenleg független jelöltként indul.