Rendőri intézkedés a Madarász Viktor utcai gyermekkórházban

Bilincsben távoztak a rendőrökkel a Madarász Viktor utcai gyermekkórházban balhézó szülők csütörtökön. Az eset során a szülők először egy dolgozót, majd a helyszínre érkező rendőröket is megtámadták.

Az incidensről egy olvasó számolt be, aki szerint öt rendőrautó érkezett a kórházhoz, de a szülők még a rendőrökkel szemben is agresszívak voltak. Az olvasó videofelvételt is küldött az eseményekről. Információink alapján a külföldi szülők gyermeküket akarták elvinni, de a kórház ezt nem engedélyezte, ami után a szülők egyikük – egy kórházi dolgozót bántalmaztak, ezért hívták a rendőrséget. A kiérkező rendőrökkel szemben is erőszakosan léptek fel, amiért az egyenruhások előállították őket.

A történtek kapcsán megkerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget. Kovács Katalin szóvivő tájékoztatása szerint a Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított nyomozást, de a büntetőeljárás érdekeire való tekintettel további információkat nem közölhetnek, azonban sajtóközlemény kiadását tervezik.

A kórházat is megkerestük, ahol megerősítették az incidens megtörténtét, de annak részleteiről nem kívántak nyilatkozni.