Szállodaomlás Németországban

Németországban, a Rajna-vidék-Pfalz tartománybeli Kröv falucskában egy szállodaépület egyik szárnya összeomlott, aminek következtében legalább nyolc ember rekedt a romok alatt, és legalább egy ember életét vesztette.

A tragédia során az épületben tizennégy ember tartózkodott, öten közülük sértetlenül megúszták az eseményeket, azonban ők is megsérültek. A mentőszolgálatok ellátták azokat, akiknek sikerült elhagyni az épületet, míg a tűzoltók kezdetben nem tudtak belépni a beomlás veszélye miatt. A szomszédos házakban élőket evakuálták a további veszélyek elkerülése érdekében. A mentési munkálatok jelenleg is folyamatban vannak, és a lakosokat a közvetlen környékről több házból kitelepítették, hogy biztonságban legyenek.

A baleset okait még vizsgálják, egyelőre nem tisztázott, mi vezetett az összeomláshoz. A helyszínen lévő épület régi, favázas szerkezetű, ami tovább nehezíti a mentési munkálatokat.

A helyi lakosokat a közvetlen környékről több házból kitelepítették, hogy biztonságban legyenek, míg a mentőcsapatok megpróbálják kimenteni azokat, akik még a romok alatt rekedtek. A Mosel folyó menti Kröv városában, a Frankfurttól mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő településen a lakosok helyi idő szerint kedd este 22 óra 55 perc körül értesítették a rendőrséget az esetről. "Több embernek sikerült magától elhagynia az épületet, őket a mentőszolgálatok és a tanácsadók gondozzák" - közölte a rendőrség szerda reggel. Az elhunyt személyt "holtan találták", de még nem tudták kimenteni a romok közül.