A kormányt meglepte a költségvetési hiány növekedése

A Raiffeisen és a K&H vezető elemzői, Török Zoltán és Németh Dávid beszélgettek a magyar gazdaság aktuális helyzetéről a Téma podcast legutóbbi adásában. Meglepetésként érte a kormányt a költségvetési hiány jelentős növekedése, és a műsorban számos gazdasági kérdés került terítékre.

A podcastban Brückner Gergely műsorvezetővel folytatott beszélgetés során a szakértők kitértek arra, hogy a kormány számára váratlanul magas költségvetési hiány miért okozhatott meglepetést. Emellett szóba került, hogy milyen tényezők indíthatnák be a fogyasztást serkentő növekedést, és hogy miért nem realisztikus a közeljövőben a 3 százalékos infláció elérése.

A munkaerőpiaci hiány várható mérséklődéséről is esett szó, valamint arról, hogy az állam mennyire lehet képes segíteni a vállalatok nemzetközi piacokon való sikerességét. A kormány "kifektetési" tervei és azok lehetséges sikeressége is terítékre került.

A beszélgetés része volt továbbá a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér állami felvásárlásának pozitív hatásai, illetve az a kérdés is, hogy hosszú távon megéri-e Magyarországon több akkumulátorgyárat építeni.

A Téma podcast nyár elejéig szünetet tart, a következő adás júniusban lesz hallható. A műsor eddigi és jövőbeni epizódjai elérhetők a Telex saját lejátszójában, valamint a Telex Podcast YouTube-, Spotify-, Apple- és Google Podcast csatornáin.