METU és az amerikai ASU együttműködése

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) hosszútávú partnerségi megállapodást kötött az Arizona State University-vel (ASU), ezzel első magyar egyetemként lépve kapcsolatba a világelső intézménnyel.

A METU és az ASU közötti együttműködés már az idei évtől új lehetőségeket nyit meg a METU hallgatói számára, hogy sikeres karriert építhessenek a leginkább keresett szakmákban. A diákok hozzáférhetnek az ASU által fejlesztett angol nyelvű képzésekhez és a tanulmányokra való felkészítő anyagokhoz, valamint a jövőben lehetőségük nyílik az ASU-n diplomát szerezni kialakított útvonalakon keresztül.

A magyar felsőoktatásban egyre nagyobb az igény a legújabb digitális tudás, különösen a mesterséges intelligencia területén való jártasságra, valamint más üzleti, számítástechnikai és egészségügyi képzésekre. A METU ezeket a képzéseket tervezi az ASU-val közösen fejleszteni, hosszútávú stratégiájuknak megfelelően.

Wenczel Richárd, a METU elnök-vezérigazgatója szerint ez a partnerség lehetőséget ad arra, hogy a helyi tudást a világ legjobb egyetemeinek globális tudásanyagával ötvözzék, így nemzetközileg is elismert oktatási anyagot hozzanak létre. A METU myBRAND módszertana az ASU által kínált felsőoktatás révén jelentős értéket képvisel majd a hallgatók karrierje és a munkáltatók számára egyaránt.

Julia Rosen, az ASU globális akadémiai kezdeményezésekért felelős alelnöke kiemelte, hogy a METU-val való partnerség különösen fontos az ASU számára, mivel céljuk, hogy hatásukat Közép-Európára is kiterjesszék. A magyar piac ideális helyszín a felsőoktatás iránti kereslet kielégítésére, az interdiszciplináris oktatás és a technológiai újítások felkarolásával, továbbá lehetőséget ad a kultúra és a munkaerő nemzetköziesítésére. Az ASU várakozással tekint a közös munka elé, hogy kiváló minőségű oktatást nyújthassanak a jövő magyar szakembereinek.