Joób Márton és csapata: családtagok és egy exfideszes képviselő Szegeden

Szeged városában Joób Márton, a háromszoros világbajnok kenus és korábbi fideszes, majd MSZP-s képviselő, most független polgármesterjelöltként indul, csapatában saját feleségével, lányával és egy exfideszes alelnökkel.

Joób Márton, aki egy bűnszervezet létrehozásával vádolt cég ügyében érintett, és akire 271 millió forintos költségvetési csalás miatt kilenc év fegyházbüntetést kért az ügyészség, továbbra is ártatlannak vallja magát. A Szegedi Polgárok Egyesületének női képviselőjelöltjeit mutatta be, köztük feleségét, Joób Dórát, aki tizenegy gyermekes anya három diplomával, és a 17. választókörzetben indul. Lánya, Kálló-Joób Gréta, aki még egyetemista, a 14. körzetben indul, hogy "a fiatalok felé is nyissanak". Valamint Chovanecz Katát, aki korábban a szegedi Fidesz alelnöke volt, de a pártból való kilépését vagy kizárását nem kommentálta, és megerősítette, hogy már nem tagja a Fidesznek.

Chovanecz Kata, aki az IKV Zrt. ingatlankezelővel kapcsolatos ügyekben tevékenykedett, és több rendeletmódosítás fűződik a nevéhez, a választáson Joób egyesületével indul. A Fidesz-KDNP listáján nem szerepelt, és a Bartók Csaba választókerületi Fidesz-elnök lemondását követő tisztújításon még a helyi Fidesz alelnökének választották, de most a felsővárosi körzetben Joóbék támogatásával indul.

Joób Márton hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a nők nagyobb szerepvállalását a közéletben, és csapatukban mind baloldali, mind jobboldali érzelmű jelöltek is helyet kapnak. A Szegedi Polgárok Egyesületének honlapja egyben új hírportál is, amely pártfüggetlennek hirdeti magát, de a kormányközeli delmagyar.hu híreit szemlézi, és Joób Márton hirdetései is megjelentek rajta. Joób Márton korábban MSZP-s képviselőként Botka László szegedi polgármester szövetségese volt, azonban kizárták a frakcióból, miután a költségvetési csalás miatt vádat emeltek ellene. A gyanú szerint 2013 és 2017 között egy olyan bűnszervezetet működtettek társaival, amelynek célja az volt, hogy egy szórólapterjesztéssel foglalkozó gazdasági társaság kijátssza az áfafizetési kötelezettségét.