A Szegedi Tudományegyetem rektora ismét a Fidesz jelöltjét támogatja

A Szegedi Tudományegyetem rektora, prof. Rovó László nyíltan támogatásáról biztosította a Fidesz polgármesterjelöltjét, Fülöp Lászlót.

Fülöp László, a Fidesz polgármesterjelöltje közösségi oldalán közzétett bejegyzésében említette meg, hogy prof. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora aláírta az ajánlóívet, és megköszönte a rektor úrnak a támogatást. Rovó László nem először fejezi ki nyíltan támogatását a Fidesz jelöltje iránt; korábban, 2019-ben is hasonlóan cselekedett, amikor a megyei napilap címlapján Nemesi Pált ajánlotta a szegedieknek. A rektor a kormánypártokkal való közeli viszonyát sem titkolja, részt vett például egy menekültellenes konferencián Bayer Zsolttal, amit a helyi kormánymédia, a SzegedMa szervezett.

A Fidesz jelöltjeinek támogatása nem egyedi eset a párt részéről. Pusztaszabolcson a Fidesz Tüke László korábbi alpolgármestert, a József Attila Általános Iskola igazgatóhelyettesét indítja a júniusi önkormányzati választáson, annak ellenére, hogy 2019-ben írásos figyelmeztetést kapott a tankerületi központtól, mert az iskolai nagyszünetben naplóval megütött egy ötödikes diákot. A jegyzőkönyvek szerint Tüke László a konfliktus során nem a pedagógustól elvárható módon viselkedett, és bár a szülők visszavonták a bejelentésüket, a tankerület vezetője írásbeli figyelmeztetést adott ki, amelyben felhívta a figyelmet arra, hogy a jövőben tartózkodjon az ehhez hasonló reakcióktól. Tüke László a 444-nek nyilatkozva azt állította, hogy szerinte nem történt bántalmazás, és a jegyzőkönyv nem a realitásokat tartalmazza, de nem árulta el, hogy miért írta alá, és miben ismerte el a hibáját. Tüke 2002 óta tanít az általános iskolában, 16 éve a képviselőtestület tagja, 2015-től 2019-ig a város alpolgármestere is volt, és most a Fidesz őt indítja Simonné Zsuffa Erzsébet független jelölt ellen, aki jelenleg vezeti a várost és aki a 2019-es önkormányzati választáson a voksok 59,1 százalékát kapta, míg a Fidesz–KDNP jelöltje 40,9 százalékot.