A Nyíregyháza Spartacus játékosai az átlagmagyarnál többet keresnek

A Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatának játékosai jelentős összegeket keresnek, amelyek meghaladják a magyarországi átlagfizetést. Révész Bálint, a csapat vezetője szerint a játékosok fizetése 600 ezer és 1,3 millió forint között mozog.

A Nyíregyháza Spartacus vezetője, Révész Bálint elmondása alapján a csapat játékosai alsóhangon 600 ezer és 1,3 millió forint közötti összegeket keresnek, ami magasabb az országos átlagnál. A csapat a magyar másodosztályú labdarúgó bajnokság 28. fordulója után vezeti a tabellát, és bár a szezonban nem nőtt a csapat büdzséje, Révész biztos benne, hogy költségvetésük nem számít a legmagasabbnak az NB II-ben.

Révész kiemelte, hogy a csapatnál a legmagasabb fizetés 2 millió forint, azonban az átlagos kereset 600 ezer és 1,3 millió forint között van. Ezen felül a játékosok különböző teljesítményalapú bónuszokra is számíthatnak, amelyek a csapat jó szereplése esetén növelik a bevételüket.

A vg.hu adatai szerint 2023 januárjában Magyarországon a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint volt, a nettó átlagkereset pedig 401 600 forint. Ez alapján a Nyíregyháza Spartacus játékosainak alapbére jelentősen meghaladja az átlagmagyar keresetet.

Révész Bálint nem csak a Nyíregyháza Spartacus vezetője, hanem a Révész Cégcsoport alapító-tulajdonosa is, amely az ország egyik vezető logisztikai szolgáltatója. A cégcsoport 500 gépjárművel, 103 ezer négyzetméter raktárterülettel és több mint ezer munkavállalóval büszkélkedhet, valamint 2022-ben körülbelül 17,9 milliárd forint nettó árbevételt ért el.