Mészáros Lőrinc borászának bordeaux-i birtokán nyílt szálloda

A 444.hu és a Booking.com adatai alapján szálloda nyílt Mészáros Lőrinc borászának bordeaux-i birtokán, ahol a szállás díja egy éjszakára akár 365 ezer forint is lehet.

A bordeaux-i birtok története a XIII. századig nyúlik vissza, és egykor Castillon herceg tulajdonában volt. Kalocsai László három évvel ezelőtt vásárolta meg a Chateau de Clotte nevű szőlőbirtokot, amely díjnyertes borokat készít. A vételár és a finanszírozás részletei nem ismertek, de a szomszédos chateau tulajdonosa szerint a birtokot korábban hatmillió euróért árulták, azonban a 444.hu információi szerint a korábbi tulajdonosa 2 milliárd forintért árulta.

A birtokon felújításokat hajtottak végre, amelyekről először a 24.hu számolt be 2021-ben. A felújítások tervei egy francia tervezőiroda honlapján is megjelentek.

Kalocsai László itthon létrehozta a kinti cég testvérvállalatát Winemajor Hungary Zrt. néven, ebben tulajdonostársa Bai Edit tokaji borász. Ők ketten a Winemajor Hungary Kft.-t is közösen birtokolják. A cég fő tevékenységi köre turisztikai és szálláshely-szolgáltatás.

A munkálatokban részt vett a Tuoton Architect építésziroda, az Alliance Duplan, amely épületgépészettel és napelemekkel foglalkozik, valamint a Dune Construction építőipari cég. Az Alliance Duplan 8,5 millió eurós beruházásról ír, míg a Dune Construction a projekt értékeként 856 ezer eurót tüntetett fel.

A beruházások összértéke a vételárral együtt 5-6 milliárd forint közötti összegre tehető, de a finanszírozás forrása nem ismert.

A birtok fejlesztésével kapcsolatban ambiciózus tervek vannak: egy 4 csillagos szálloda, gyógyfürdő, borpalota, étterem és arab telivér ménest is terveznek létrehozni. A projekt állapota előrehaladott, és befektetők segítségével valósul meg.

A Chateau de Clotte már szerepel a Booking.com-on, ahol foglalható szállás. Az erkélyes junior lakosztályban egy éjszaka ára 289 ezer forint két főre reggelivel, míg a hagyományos lakosztályban 314 ezer forint. Főszezonban ezek az árak 324, illetve 362 ezer forintra emelkednek. Július közepén egy lakosztály 365 ezer forintba kerül két főre éjszakánként, míg a méreteiben nem sokban különböző Junior lakosztály 324-350 ezer forint között mozog.