Jó hitelt könnyedén: használd az online kalkulátort!

A bevásárlás során természetes, hogy összehasonlítjuk a termékeket, de egy több millió forintos hitel felvételekor sokan elmulasztják ezt a lépést. Pedig a bankok ajánlatait ma már egyszerűen összevethetjük akár mobilunkon is, így jelentős összegeket takaríthatunk meg. A Bank360.hu szakértői bemutatják, hogyan érdemes eljárni.

Amikor cipőt vagy telefont vásárolunk, időt szánunk a választásra és az árak összehasonlítására, de a napi bevásárlásnál is figyelünk az árakra. Ezt a szemléletet érdemes alkalmazni hitel felvételekor is, hiszen így jelentős összegeket spórolhatunk, amely akár egy havi nagybevásárlás költségét is fedezheti. A hitelkínálatok összehasonlítása ma már egyszerűen megoldható, nem szükséges napokat eltölteni bankfiókokban.

A szabad felhasználású személyi kölcsönök esetében a bankok gyakran változtatják kamataikat és egyéb feltételeiket, ami nehezíti a tájékozódást. Azonban egy online hitelkalkulátor segítségével könnyedén megtalálhatjuk a számunkra ideális ajánlatot.

A személyi kölcsön kalkulátor használata

A Bank360.hu szakértői segítségével megismerhetjük, hogyan működik a folyamat. Például István, aki használt autót szeretne vásárolni és egy tanfolyamot is elvégezne, összesen 3 millió forintra van szüksége. A szabad felhasználású személyi kölcsön ideális választás számára, mivel nem kell igazolnia a felvett összeg felhasználását.

A Bank360.hu kalkulátorában István megadja a hitelcélját, az összeget, a futamidőt és a havi nettó jövedelmét. A számlanyitás és a jövedelemérkeztetés opciók kiválasztásával további kedvezményekre tehet szert.

A kalkuláció során István a teljes visszafizetendő összeg, a THM vagy a törlesztőrészlet alapján rendezheti az ajánlatokat. A THM 11,98 százaléktól kezdődik, de akár 18 százalék feletti ajánlatokat is találhat. A teljes visszafizetendő összeg 4,1 és 4,8 millió forint között mozog, a havi törlesztőrészlet pedig 57 ezer forinttól 66 ezer forintig terjedhet.

Az online igénylés lehetőségét is preferálja, és a kalkulátorban található információk alapján tudja, mely bankoknál érhető el ez a szolgáltatás. A Részletek gombra kattintva közvetlenül a kiválasztott bank weboldalára irányítják, ahol elindíthatja az online igénylést.

Az adatok megbízhatósága a kalkulátorban

Az online kalkulátorok esetében gyakran merül fel a kérdés, hogy vajon objektív-e az összehasonlítás. A Bank360.hu esetében nem kell aggódni, mivel a keresés során megadott adatok alapján a legkedvezőbb ajánlatok kerülnek előre, és a bankok nem fizethetnek a jobb helyezésért.

Az adatok folyamatosan frissülnek, így mindig a legaktuálisabb ajánlatokat látjuk. A találati lista a megadott adatokhoz igazodik, figyelembe véve a hitelösszeget, futamidőt, nettó jövedelmet és az ügyfél vállalásait.

Elérhetőség bárhol és bármikor

Az online kalkulátor ingyenesen használható, és internet-hozzáféréssel bárhol elérhető, legyen szó otthoni vagy útközbeni kalkulációról. A Bank360.hu szakértői azt tanácsolják, hogy használjuk ki ezt a lehetőséget, és válasszuk ki a legjobb ajánlatot, amivel akár több tízezer forintot is megtakaríthatunk havonta. A kalkulátorok segítségével nemcsak hiteleket, hanem biztosításokat is összehasonlíthatunk, és a kiválasztott biztosítást akár azonnal meg is köthetjük.