Felcsút: Ahol az infláció évtizede nem növelte a jegyárakat

Egyetlen egy hely van az országban, ahol már egy évtizede laposra verték az inflációt és a padlón is tartják azóta.

Tíz évvel ezelőtt adták át a miniszterelnök hétvégi házának szomszédságában egy stadiont, amelynek kapacitása kétszerese Felcsút lakosságának. Az építkezés nem aratott osztatlan sikert, Orbán Viktor felesége például nem kedveli a stadiont, mert szerinte rontja a kilátást a konyhaablakból. A Pancho Aréna születésnapján a felcsútiak honlapja a stadion tartószerkezetében felhasznált anyagokat emelte ki: 24 ezer köbméter beton, kétezer köbméter lucfenyő és 13 ezer négyzetméter kőpala dicsőíti a Teremtőt.

A stadion jegyárak tekintetében is különleges: 2014-ben egy meccsre szóló jegy 1000 forintba került, a kedvezményezettek – diákok, nyugdíjasok, mozgáskorlátozottak – pedig 500 forintért, a helyi lakosok 800 forintért juthattak hozzá, míg a 14 éven aluli gyermekek számára ingyenes volt a belépés.

A mai napig, 2023-ban, a jegyárak változatlanok maradtak: egy felnőtt jegy meccsnapon továbbra is ezer forint, a kedvezményezetteknek 500 forint, elővételben pedig 800 forintba kerül. A felcsúti lakosok ingyen látogathatják a meccseket, a Vál-völgyi lakosok pedig 800 forintért vehetnek kedvezményes jegyet. Mindez az infláció, a covid, az energiaválság és a háború ellenére is.

: Forrás