A Leier Hungária Kft. sikere a változatos termékpalettának köszönhető

A Leier Hungária Kft. számára a széles termékpalettával való alkalmazkodás jelentette a megoldást a kihívásokkal teli piaci helyzetben, ahol a lakásépítések számának csökkenése ellenére is sikerült kisebb visszaesést elkönyvelniük.

Az előző év nehézségei ellenére a Leier Hungária Kft. kevésbé érezte meg a piaci visszaesést, mint sok más piaci szereplő. A KSH adatai alapján 2023-ban az új lakások száma 9,2%-kal csökkent az előző évhez képest, és a kiadott építési engedélyek száma is 39%-kal maradt el a 2022-es adatoktól. A Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Komlós Andor szerint a vállalat sikere a széles termékpalettájuknak köszönhető, amely lehetővé teszi a piaci igények változásaihoz való dinamikus alkalmazkodást.

A cég az előregyártott betontechnológia terén is élen jár, amelynek lehetőségeit egyre több kivitelező ismeri fel. A győri üzem mellett működő tanpályán rendszeresen tartanak elméleti és gyakorlati képzéseket, ahol a kivitelezők megismerkedhetnek az innovatív technológiával. A tervezés során fordított plusz idő és munka a kivitelezés hatékonyságában és minőségében térül meg.

A hagyományos építési technológiák terén is jelentős fejlesztéseket hajtott végre a vállalat. A devecseri téglagyár korszerűsítésére 3,5 milliárd forintot költöttek, amelynek eredményeként a csiszolt téglatermékek gyártókapacitása háromszorosára nőtt. A hagyományosan téglával építők számára is kínálnak megoldásokat, mint például a gyors csiszolt téglatechnológia, amely akár ötször gyorsabb munkát tesz lehetővé.

A Leier Hungária Kft. két különböző műszaki megoldást kínál a lakásépítések alapvető szerkezeteinek megoldására: a hagyományos téglaépítést és az előregyártott elemekből épülő szerkezeteket. A vállalat célja elsősorban a magyarországi építkezők kiszolgálása, de szükség esetén a kassai gyárból érkező csiszolt téglatermékekkel is kiegészítik a kínálatot. A kevés élőmunka-igényű, előregyártott betontechnológia alkalmazását oktató képzésekre a kivitelezőbrigádok jelentkezését folyamatosan várják.

: https://www.leier.hu/hu/hirek