A 2025-ös BAFTA-díjátadó időpontja bejelentve

Már most nyilvánosságra hozták, hogy a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) 2025-ös díjátadóját 2025. február 16-án, vasárnap rendezik meg.

A díjátadó időpontját a Deadline hozta nyilvánosságra, amely szerint az esemény két héttel az Oscar-gála előtt, és a Berlini Filmfesztivál ideje alatt kerül megrendezésre. A 2024-es BAFTA-díjátadót három héttel az Oscar-gála előtt tartották.

Az idei BAFTA-díjátadón Jorgosz Lanthimosz Szegény párák (Poor Things) című filmje kiemelkedően teljesített, tizenegy jelölést kapva, melyből ötöt díjra is váltott. Emma Stone a legjobb női főszereplő díját nyerte el a filmben nyújtott alakításáért, és az alkotás több más kategóriában is győzedelmeskedett, mint például a legjobb smink, jelmeztervezés, produkciós tervezés és különleges látványhatások terén.

Carey Mulligan is versenyben volt a Maestro című film női főszereplőjeként a legjobb női főszereplő BAFTA-díjáért. A legjobb dokumentumfilm díját az ukrajnai háborúval foglalkozó 20 Days in Mariupol című produkció kapta meg.

A díjátadó nézettsége magas volt a BBC One műsorán, országos átlagban hárommillió, csúcsidőben pedig 3,8 millió nézővel, ami 2020 óta a legmagasabb nézettségi adat. A BAFTA közösségi médiaplatformjain a ceremónia kiemelt videóit 20,6 millióan tekintették meg.