Az AWS zenekar új lemeze: Innen szép nyerni

Az AWS zenekar három évvel Siklósi Örs tragikus elvesztése után adta ki első nagylemezét Stefán Tamással, az új énekessel. Az album a 24.hu-n hallgatható meg először.

Az Innen szép nyerni című lemez dalai a gyászfeldolgozásban segítették a zenekart. Brucker Bence gitáros szerint, ha egy másik zenekart alapítottak volna, akkor az AWS dalai és az általuk képviselt eszmeiség nem élne tovább. A zenekar tagjai úgy érezték, hogy ezeknek a daloknak meg kellett születniük, hogy ők is továbbléphessenek. Kökényes Dániel gitáros a lemez koncepcióját egy nehéz, de újraépítendő élet körforgásához hasonlította, amely a lemezborítón is megjelenik.

Az első dal, az Odaát, 2023 januárjában jelent meg, és ebben a videoklipben mutatták be Stefán Tomit, az új énekest. Stefán Tamás szerint a dal az újrakezdésről szól, és a gyász utáni továbblépésről, amit ő maga is átélt.

A zenekar a dalpremier után vidéki turnéra indult, majd a Budapest Park színpadán lépett fel, és a nyári fesztiválok headlinerei közé kerültek vissza. A frissen kiadott lemez hat teljesen új szerzeményt is tartalmaz, és a zenekar május 25-én élőben is bemutatja azt a Budapest Parkban. A lemezhez kapcsolódóan egy társasjátékot is készítettek, amely az önfeledt szórakozásról szól, és ellensúlyozza a dalok sötét hangulatát. Kökényes Dániel hangsúlyozta, hogy fontos az öröm és boldogság megtalálása még a kilátástalan helyzetekben is.