A Limitless Pendant: Az Ön személyes értekezletfigyelője

Új mesterséges intelligenciával működő viselhető eszköz kerül hamarosan piacra, amely képes emlékezni és segíteni a munkában, még azokra a részletekre is, amelyeket az ember hajlamos elfelejteni.

A Limitless által fejlesztett Pendant nevű eszköz egy olyan apró kütyü, amely folyamatosan rögzíti a munkahelyi beszélgetéseket, és képes felidézni azokat, amikor szükség van rá. A készülék egy mikrofon segítségével hallgatózik, majd a mesterséges intelligencia felhasználásával segít emlékezni a fontos információkra. A Pendant az információkat a felhőből és a való világból gyűjti össze, és bármilyen eszközön képes megjeleníteni azokat.

Dan Siroker, a cég vezérigazgatója szerint a kütyü különösen az értekezletek során lehet hasznos, segítve a felkészülést, az elhangzottak leiratának elkészítését vagy a témák összegzését. A Pendant havi 20 dollárért összekapcsolható egy számítógép mikrofonjával, és hozzáférést kaphat az e-mailekhez, naptárakhoz, valamint idővel más munkához kapcsolódó programokhoz is.

A kütyü legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen munkával kapcsolatos kérdésre képes választ adni az általa gyűjtött adatok alapján. A Limitless Pendant augusztustól lesz elérhető, 100 dolláros, azaz körülbelül 37 ezer forintos áron, 100 órás üzemidővel, és egy LED jelzi, ha éppen aktív hallgatózási módban van, ami adatvédelmi szempontból is lényeges.

A kütyü külső megjelenése nem túl izgalmas, de egy fontos funkciója van: automatikusan észleli, ha valaki beleegyezett a beszélgetés rögzítésébe, és csak ekkor kezdi meg a felvételt. Ez a jellemző különösen fontos a magánélet védelme szempontjából.