Generali Csoport: Új szervezeti struktúra bevezetése

A Generali Csoport bejelentette, hogy 2024. június 1-jétől jelentős szervezeti átalakításokat hajt végre, amelyek a biztosítási és vagyonkezelési szegmensekre koncentrálnak.

A tervezett változások célja, hogy elősegítsék a cégcsoport növekedését és az egyes területek kulcsfontosságú üzleti prioritásainak hatékonyabb kezelését. A strukturális átalakulás 2024. június 1-jén lép életbe.

Az új Biztosítási Divíziót Giulio Terzariol (CEO Insurance) fogja vezetni, és ez az egység fogja összefogni a biztosítási üzleti működést a különböző piacokon, koordinálva a stratégiát és elősegítve a piacok közötti szorosabb együttműködést. Az új divízió öt különálló üzleti egységet (Olaszország, Franciaország & Global Business Activities, Németország, Ausztria, Svájc) és három régiót (Mediterráneum & Latin-Amerika, Közép-Kelet Európa és Ázsia) fog magába foglalni.

A Biztosítási Divízió vezérigazgató-helyettesi pozícióját Jaime Anchústegui tölti majd be.

A Generali Investments Holding (GIH) váltja fel a jelenlegi Asset & Wealth Management üzletágot, és ez az új egység fogja felügyelni a cégcsoporton belüli összes globális vagyonkezelési tevékenységet. A Generali Investments Holding élére Woody Bradford kerül.