Porsche 911-et koboztak el egy extrém gyorshajtótol Németországban

Németországban egy 27 éves férfi sportautóját, egy Porsche 911-et kobozták el, miután 200 km/óra feletti sebességgel versenyzett egy motorossal az autópályán.

A tavaly áprilisi eset során a férfi a 23-as autópályán hajtott végre a veszélyes manővert. Az Infostart szerint a rendőrség ellenőrzése közben buktak le a versenyzők.

A pinnebergi bíróság ítéletet hozott az ügyben, mely szerint a férfi jogosítványát hosszú időre felfüggesztették, és 600 eurós pénzbírságot is kiszabtak rá szabálysértés miatt.

A bíró azonban ennél is szigorúbban lépett fel, ugyanis elrendelte a férfi 170 ezer euró értékű sportautójának elkobzását.

Az ügyész szerint az autó a férfi kezében fegyverként funkcionált, ezért szükségesnek látta, hogy végleg megvonják tőle a használat lehetőségét. A jogosítványát azonban másfél év elteltével visszakaphatja.

A cikkben említett eset nem egyedi, hiszen a bűnözés különböző formái nap mint nap előfordulnak. Például egy kaposvári futár esete is megmutatja, hogy az emberek milyen kreatív módszerekkel próbálkoznak a törvények megkerülésére. A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt egy harmincas éveiben járó férfival szemben, aki nagyobb értékre üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettét és több rendbeli hamis magánokirat felhasználását valósította meg. A vádlott, aki korábban Ausztriában is börtönbüntetést töltött, 2023 novemberében a csomagküldő szolgálat kaposvári depójában dolgozott futárként, és az utánvétes csomagok után kifizetett pénzt tartotta meg magának, miközben a sikkasztást leplezni próbálta hamisított címkék felhasználásával. A férfi ezzel a módszerrel közel 700.000 forintot sikkasztott el, de végül lebukott, amikor az egyik vásárló panaszt tett, és a munkáltató észlelte a csomagok súlyának eltéréseit. Az ügyészség börtönbüntetés, közügyektől és foglalkozástól eltiltás, valamint a munkáltatójának okozott kár megtérítésére tett indítványt.