A Magyar Péterek térképen - Hét jelölt az önkormányzati, egy az EP-választáson

Gógánfától Dorogig, Szomolyától Hernádszentandrásig és Budapesttől Gyálig mindenki választhat magának egy-egy Magyar Pétert a választáson.

Nem kevesebb, mint hét Magyar Péter nevű jelölt indul az önkormányzati választásokon, és egy további, aki az Európai Parlamenti választáson is megméretteti magát. A Tisztelet és Szabadság Párt "fehéringese", azaz az igazi Magyar Péter, mindkét választáson részt vesz: az EP-választáson a Tisza Párt listáját vezeti, míg az önkormányzati választáson a párt budapesti listáját. A két lista között jelentős átfedés figyelhető meg, ami azonban nem ütközik semmilyen szabályba.

Az önkormányzati választáson a Tiszás Magyar Péter mellett hat további jelölt is van, akik ugyanezt a nevet viselik. Közöttük található egy MKKP-s jelölt Újpest IV. kerületéből, valamint egy Fidesz-KDNP-s jelölt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szomolyán. Emellett négy független jelölt is van, akik közül ketten polgármesteri posztért is versenybe szállnak: az egyik Gyálon, a másik Gógánfán.

A választók számára elkészített térképen minden Magyar Péter jelöltet felvettünk, és a jelzőpontra kattintva megismerhetik a jelöltek részletes leírását.