A Citigroup meglepően jó negyedéves eredményeket ért el

A Citigroup jelentős meglepetést okozott az elemzőknek, amikor 1,58 dolláros egy részvényre jutó eredménnyel és 21,1 milliárd dolláros bevétellel zárta az idei első negyedévet.

A pénzügyi intézet ezzel az eredménnyel felülmúlta az elemzői várakozásokat, amelyek 1,04 dolláros EPS-t és 20,4 milliárd dolláros bevételt jósoltak. A Citigroup bevételének növekedése 3,4%-os volt a várt adatokhoz képest, az EPS pedig 52,5%-kal haladta meg az előrejelzéseket.

Az előző év azonos időszakához képest azonban a bevétel 1,6%-kal csökkent, míg az egy részvényre jutó eredmény 27,9%-os visszaesést mutat.

A részletes eredményeket a Citigroup később fogja közzétenni.

A Wells Fargo szintén közzétette az első negyedévre vonatkozó gyorsjelentését, amelyből kiderül, hogy a bank 20,86 milliárd dolláros bevételt ért el, az egy részvényre jutó nyeresége pedig 1,20 dollár lett. Ezzel a nagybank a tavalyi hasonló időszaki számoknál is jobban teljesített, illetve az elemzői várakozásokat is felülmúlta.

A Wells Fargo nettó kamatbevétele 8%-kal 12,23 milliárd dollárra csökkent 2023 első negyedévéhez viszonyítva, amit a magasabb finanszírozási kamatlábak és a hitelállományok csökkenése okozott. A bank az idei év egészére 7-9%-os csökkenést prognosztizál a nettó kamatbevétel tekintetében.

Az átlagos hitelállomány 20,6 milliárd dollárral, azaz 2%-kal csökkent az előző évhez képest, a legtöbb hitelkategóriában bekövetkezett csökkenés miatt. A nem kamatjellegű kiadások 5%-kal emelkedtek a negyedévben, részben a múltbeli ügyek miatti elhatárolások és a magasabb FDIC-értékelések miatt. Összességében a bank profitja 4,6 milliárd dollárt tett ki az első negyedévben, ami elmarad a tavalyi hasonló időszaki közel 5 milliárd dollártól.

A nyitás előtti kereskedésben a Wells Fargo részvényárfolyama 0,88%-os mínuszban tartózkodik.