Ittas vezetés miatt vádolják a 17 éves friss jogosit

Három hónapos jogosítvánnyal rendelkező 17 éves fiú ittasan okozott balesetet, és most ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolják. A Debreceni Járási Ügyészség szerint a fiatalkorú tavaly nyáron történt cselekedete miatt közúti járművezetéstől való eltiltást is kaphat.

A vádirat részletei alapján a fiatalember a nevelőapja autójával közlekedett egy debreceni erdei földúton, amikor balesetet szenvedett. Már a parkolóból való kitolatás során is problémák adódtak, túl gyorsan hajtott, és nekicsúszott egy másik parkoló autónak, aminek 400 ezer forintos kárt okozott, de ezt a kárt megtérítette.

A baleset után a fiú nem állt meg, hanem továbbhajtott, és sorra ütközött több akadálynak: először egy kivágott fa tuskójának, majd egy élő fának, végül egy kerékpárosok számára kialakított ugratónak, ahol végül az autója fennakadt.

A helyszínre érkező rendőrök a fiút vezetői engedélyének elvétele után vérvételre vitték, ahol kiderült, hogy a véralkoholszintje majdnem négyszerese volt a megengedett értékhatárnak.