"Ne várd meg, hogy mi keressünk meg téged!" - kőkemény üzenetet küldött Kis Grófo családja a sírrongálóknak - videó

Szombaton Kis Grófo énekes közösségi oldalán számolt be arról, hogy ismeretlen elkövetők megrongálták édesapja, a 2020-ban koronavírusban elhunyt Kozár László, azaz Nagy Grófo sírját. A zenész és családja kemény üzenetet küldött a tetteseknek, 24 órás határidőt szabva nekik, hogy adják fel magukat a rendőrségen.

A tragikus eseményről először Kis Grófo számolt be, aki mélyen megrendült, amikor megtudta, hogy édesapja sírját felfeszítették. Az énekes azonnal Szolnokra utazott, hogy személyesen is megtekintse a károkat, és elmondása szerint feljelentést tett az ügyben. A helyszínelés még folyamatban van, és Kis Grófo reményét fejezte ki, hogy a nyomozóhatóságok képesek lesznek azonosítani és felelősségre vonni az elkövetőket. A zenész Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, és kifejezte hitét az igazságszolgáltatásban, valamint abban, hogy Isten mindent lát és hall.

Kis Grófo Kanadában élő testvére, Kozák István, ismertebb nevén Gyémi, szintén reagált a történtekre. Korábban bízott a hatóságokban, de most egy videóban közvetlenül az elkövetőkhöz szólva üzent: "Rövid leszek és tömör, figyelj ide. A szerszámaid jók voltak, de te ügyetlen voltál. Mivel mi bízunk a hatóságban, menjél be a rendőrségre 24 órán belül és add fel magad. A rendőrség majd elintézi a sorsodat. Ne várd meg, hogy mi keressünk meg téged" – fogalmazott a zenész. Gyémi újabb üzenetében még határozottabb volt, élőadásban jelentkezett be a Facebookon, ahol kijelentette, hogy már mindent tudnak az elkövetőkről. "Megvagytok ti férgek!" - mondta, és arra kérte az egyik elkövetőt, akit "kis törpének" nevezett, hogy hívja fel, megadva a telefonszámát is. Gyémi azt is hozzátette, hogy az ujjlenyomatok is megvannak, és az elkövetőnek este 8-ig van ideje jelentkezni, valamint azt kéri, hogy adja ki a többiek nevét.