Áprilisi nyár: ilyen lesz Magyarország időjárása a jövő héten

A HungaroMet Zrt. középtávú előrejelzése szerint a jövő héten napos, száraz, kora nyárias időre számíthatunk Magyarországon, bár a hét közepén némi hőmérsékleti visszaesés és elszórt záporok is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel északon és északkeleten.

A következő heti időjárás részletes előrejelzése szerint hétfőn fátyolfelhős, napos időre van kilátás, a déli szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik, a hőmérséklet pedig 24-28 fok között alakul. Kedden szintén fátyolfelhős, napos idő várható, a déli, délkeleti szél többfelé megélénkülhet, néhol megerősödhet, és a hőmérséklet akár 29 fokig is felszökhet, a minimum-hőmérséklet általában 8-16 fok között valószínű.

Szerdán a fátyolfelhős, napos idő mellett gomolyfelhők is megjelenhetnek, és bár általában száraz idő lesz, északon és északkeleten elvétve eső, zápor is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél megélénkülhet, különösen az Észak-Dunántúlon, a hőmérséklet hajnalban 8-15, délután pedig 18-28 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb idő.

Csütörtökön a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett csapadékra kicsi az esély, az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet, a hajnali 6-12 fokról a hőmérséklet 20-26 fok közé emelkedik. Pénteken változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, jelentős csapadék nélkül, az északnyugati, északi szél többfelé megélénkülhet, a minimum-hőmérséklet 6-13, a maximum pedig 20-26 fok között alakul.

Szombaton hasonló időjárás várható, változóan felhős ég többórás napsütéssel, számottevő csapadék nélkül, az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkülhet, hajnalban 6-13, délután pedig 21-26 fok közötti hőmérséklettel. Vasárnap fátyolfelhős, napos, száraz idő valószínű, a nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, néhol erős lökésekkel, a hajnali 8-15 fokról a levegő 24-29 fok közé melegszik.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.