Dorogi üzleti balhé: vádat emeltek a garázdálkodó férfi ellen

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki egy dorogi üzletben bántalmazta volt élettársát, az esetet videó is rögzítette.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi 2023. január 24-én egy dorogi üzletben találkozott össze korábbi élettársával. A találkozás során szóváltásba keveredtek, amelynek során a férfi szidalmazta az asszonyt. Egy másik női vásárló felszólította, hogy hagyja abba a viselkedését és hagyja el az üzletet, erre a férfi trágár szavakkal illette őt is.

A vita hevében a férfi két dobozos sört vágott a földhöz, majd tenyérrel és ököllel háromszor is megütötte volt élettársát a fején és az arcán, ami nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a nőnek.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésre válaszolva elmondta, hogy a bűncselekménnyel vádolt férfi beismerte bűnösségét.

Az incidensről készült videófelvétel a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé vált.