"Tiszta véres volt a mellkasa" – Nyakon szúrtak egy férfit az Örs Vezér terén

Szombat délután az Örs Vezér téren egy verekedés során nyakon szúrtak egy férfit, aki a helyszínen súlyos sérüléseket szenvedett. A támadás után a helyszínről menekülő elkövetőket a rendőrség később elfogta.

Az eset a HÉV megállójában történt, ahol két háromfős csoport került összetűzésbe. A dulakodás hevében az egyik támadó egy kisebb méretű késsel megszúrta az áldozat nyakát. A környéken tartózkodók először a hangos szóváltásra lettek figyelmesek, majd a helyzet súlyosságát felismerve sokan pánikba estek és elhagyták a területet.

Egy szemtanú a Tényeknek nyilatkozva elmondta, hogy a mellkasa tiszta véres volt a megkéselt férfinak, és először azt hitték, hogy csak megverték, de később kiderült, hogy szúrás érte. A rendőrség a támadás után több HÉV járatot is megállított és átkutatott, majd a 14. kerületi Csertő utcában fogták el a gyanúsítottakat.

A rendőrök mindhárom támadót előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A támadók ellen súlyos testi sértés kísérlete és csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás, és a rendőrség kezdeményezte az elkövetők letartóztatását. A verekedés során a megkéselt férfi két társa is megsérült, mindhármukat kórházba kellett vinni.

A támadás után az elkövetők elmenekültek a helyszínről. A rendőrség arra gyanakodott, hogy valamelyik HÉV-szerelvénnyel mehettek el, ezért több járatot is visszatartottak és olyan is volt, amit menet közben állítottak meg, hogy átvizsgálják azokat. Az egyenruhások végül fél órán belül a Csertő utcában, Budapest XIV. kerületében fogták el a három támadót.

Azt, hogy a két társaság min veszhetett össze, egyelőre nem tudni. A rendőrség kezdeményezte a támadók letartóztatását, sorsukról napokon belül dönt majd a bíróság.