A legviccesebb NAV ügyintézések és a mobilfüggő szülők uszodai kitiltása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain gyakran adódnak humoros helyzetek, míg Hamburgban az uszodákban a mobiltelefonjaikat bámuló szülők kitiltásával próbálják megelőzni a baleseteket.

A NAV ügyfélszolgálatain nap mint nap több ezer ember fordul meg, és bár a legtöbb kérdés releváns, előfordulnak mulatságos tévedések is. Az ügyintézés során gyakran adódnak fogalmi tévedések, nyelvbotlások, vagy az illetékesség hiányából fakadó humoros esetek. Az ügyfélszolgálati hatáskörön túlmutató kérések is előkerülnek, mint például az akadálymentes ügyintézésre vonatkozó félreértések, vagy amikor az adózó a testére tetovált születési adatokat mutatta meg az ügyintézőnek. Egyesek a gyerekeiket "bemutatva" igyekeznek érvényesíteni a családi kedvezményt, míg mások névtelen bejelentéseket tesznek, majd panaszkodnak a válasz hiányára. Az ügyfélkapu fogalmát is sokféleképpen értelmezték már, a csillagkaputól a vaskapuig.

Hamburgban az uszodákban a Bäderland Hamburg cég radikális lépéseket fontolgat azért, mert a szülők gyakran a mobiltelefonjaikat bámulják, miközben a gyerekeik a medencében vannak. A cég szóvivője, Michael Dietel szerint a szülők figyelmetlensége miatt a felügyelőknek kell átvenniük a felügyeleti feladatokat. Az elmúlt tizenkét napban Hamburgban kétszer is újra kellett éleszteni gyerekeket a szülők hanyagsága miatt. A Bäderland most szórólapokat osztogat, és aki az első felszólítást figyelmen kívül hagyja, azt ki kell tiltani az uszodából.

A német Continental gumigyár szétválasztaná részlegeit, világszerte több mint 7000 munkahelyet szüntetnének meg. A vállalat autógumik, fékrendszerek, autóbiztonsági berendezések, alkatrészek gyártására specializálódott, és a részlegek szétválasztását a változó piaci környezet és a rugalmasabb reakcióképesség érdekében tervezi. A szétválás 2025 végére fejeződhet be. A cégnek Magyarországon is van egysége, ahol már korábban is történtek elbocsátások. Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint a német Continental Makón példátlanul megalázó, megszégyenítő és kizsákmányoló módon foglalkoztatja a munkavállalókat. Kérdéseket küldtünk a cégnek arról, hogy a szétválás hogyan érintené a magyarországi részleget, terveznek-e elbocsátani munkavállalókat.