Amerikai nő tisztítószerrel próbálta megmérgezni férjét

Egy arizonai nő, aki tisztítószerrel keverte meg férje kávéját, bűnösnek vallotta magát, de a vádalku értelmében nem kell börtönbe vonulnia.

Az arizonai Melody Felicano Johnson ellen eredetileg gyilkossági kísérlet vádjával indult eljárás, miután kiderült, hogy tisztítószert kevert a férje kávéjába. A vádat azonban később enyhítették, így Johnson nem kerül rács mögé.

A New York Post szerint a nő tavaly júliusban kétszer is mérgező tisztítószert öntött a kávégépbe, amelyből férje, a légierőnél szolgáló Roby Johnson reggelente kávét főzött. A férfi gyanakodni kezdett, amikor furcsa ízt érzett a kávéban, és egy úszómedence-víz tesztkészlet segítségével klórt mutatott ki a kávéban.

Roby Johnson, aki 2023 tavaszán Németországban állomásozott, és épp válófélben volt a feleségével, rejtett kamerákat helyezett el a konyhában. A felvételek egyértelműen bizonyították Melody bűnösségét.

A Guardian információi szerint a férfi feljelentést tett a rendőrségen, mivel azt gyanította, hogy felesége az életbiztosításai miatt akarta őt megölni. Melody Johnsont 2023. július 18-án vették őrizetbe, és mivel a családja a Fülöp-szigeteken él, szökés veszélye miatt előzetes letartóztatásban volt.

Áprilisban a nő vádalkut kötött a hatóságokkal, amelynek keretében beismerő vallomást tett. Cserébe ejtették ellene a kétrendbeli emberölési kísérlet vádját, amiért akár négy év letöltendő börtönbüntetést is kaphatott volna. Végül étel vagy ital megmérgezésével vádolták meg, így három év próbaidőt kapott, és pszichiátriai kezelésen kell részt vennie.

Roby Johnson a bíróságon kifejtette, hogy a válás és a történtek ellenére nem kívánja, hogy feleségét börtönbe küldjék.