Kamion csapódott egy családi házba Enyingen

Lesodródott a 64-es főútról és egy családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató Enying Fő utcáján, a múlt héten.

A baleset során a kamion átszakította a drótkerítést, ledöntötte a ház egyik téglafalát, amely a nappaliba zuhant, továbbá megrongált egy villanyoszlopot és a kereke beszakította a vízóraaknát. Szerencsére az épületben a baleset idején senki sem tartózkodott. A jármű sofőrjét Zomi Balázs, egy szabadnapos siófoki hivatásos tűzoltó törzszászlós mentette ki a vezetőfülkéből, majd gondoskodott az épület áramtalanításáról és a gázvezeték elzárásáról. A siófoki tűzoltók kéziszerszámmal szorították el a vezetéket, áramtalanították a nyerges vontatót is, és felfogták a sérült üzemanyagtartályból szivárgó gázolajat.

Az eset következtében az épület lakhatatlanná vált, így a tulajdonosoknak ideiglenesen rokonokhoz kellett költözniük. Enying városközpontjának megújításában érintett szakemberek csapata, akik a DANU néven induló közös cégben egyesítették szakértelmüket, most a helyreállítási munkálatokban is részt vehetnek. A cég, amely olyan meghatározó projekteken dolgozott, mint a BudaPart BIM támogatása vagy az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmezés-egészségügyi Intézet székházának tervezése, az építőipari digitalizációs eljárásokban és a stratégiai és urbanisztikai tervezésben rendelkezik kiemelkedő tapasztalattal.

A DANU csapata, amely Dávida Eszter, Erős Tamás, Kádár Bálint, Pál Attila és Szemerey Samu vezetésével ötvözi az építészeti, várostervezési és digitális megoldásokat, teljes körű, integrált szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. Az építőipari folyamatok digitalizációja és az átfogó stratégiai tervezés nélkülözhetetlen a komplex építészeti és várostervezési projektek megvalósításánál, amit a cég a legkorszerűbb digitális technológiák, mint a BIM, GIS, CIM és a Digital Twin technika felhasználásával képes megvalósítani.

A csapat tagjai eddig 21 országban összesen több mint 500 projekt és 1,5 millió m2 beruházás megvalósításában vettek részt, több mint 400 hektár adatalapú városléptékű fejlesztésben és 3,5 millió m2 épületfelmérésben működtek közre. A közös gondolkodás és csapatmunka erején alapuló DANU működése során az alapítók külön szakterületeket lefedő tapasztalatai kiegészítik egymást, így a helyreállítási munkálatokban is értékes szakértelmet képviselnek.