Négy év után visszatért az X-Faktor-győztes USNK

A USNK, az X-Faktor nyolcadik évadának győztese, négy év szünet után új dallal tér vissza, és megosztják velünk az elmúlt időszak kihívásait és tapasztalataikat.

Hat évvel ezelőtt az X-Faktorban hatalmas sikert aratott a Filep Kund és Laskay Nimród alkotta USNK. A tehetségkutató megnyerése után pörgős időszak következett, de a FENDI című daluk megjelenése után négy évvel ezelőtt visszavonultak a reflektorfényből. Most újra itt vannak, és mint mondják, újra azok a srácok lettek, akik önfeledten csinálják azt, amit szeretnek.

A siker hirtelen jött, és bár a reflektorfény jó érzéssel töltötte el őket, a hírnévvel járó nyomás és a közeghez való alkalmazkodás nehézségeit is megélték. Az X-Faktor-házban már magányos farkasok voltak, és ez azóta sem változott.

Az USNK úttörő szerepet vállalt abban, hogy a tehetségkutatóban a versenyzők saját dalokkal lépjenek fel. Ezt mentoruknak, ByeAlexnek és a kreatív producernek, Verebély Marcellnek is köszönhetik. A saját dalok írása azonban kezdetben nem ment könnyen, a magyar szövegírás kihívásai miatt. A FENDI daluk óta eltelt időben sokat gyakoroltak, és most már úgy érzik, megtalálták a saját hangjukat.

A Nem gondoltam volna című új daluk a belső vívódásokról és a kiégésről szól, amit a COVID időszaka és a feldolgozatlan traumák csak súlyosbítottak. A dalban és a hozzá készült klipben az elveszett művész belső küzdelmét, a kreatív halált és újjászületést ábrázolják.

Az együttélésük alatt különböző habitusuk ellenére harmóniában éltek, de az új albérletbe költözéssel már külön utakon folytatják. A múlt nehézségei ellenére az USNK újra a zenei pályán van, és készen állnak arra, hogy újra megmutassák, mit tudnak.