Letartóztatták Rod Wave-et lőfegyver birtoklásáért

Amerikai rapper-énekes, Rod Wave a napokban került letartóztatásra jogtalan lőfegyverbirtoklás vádjával. Az ügyet bonyolítja, hogy a hatóságok korábbi elítéltként kezelték, noha ügyvédei szerint ez tévedés.

Rod Wave, a 25 éves amerikai rapper-énekes, aki az elmúlt évek során egyre nagyobb népszerűségre tett szert zenéjével, most a törvény keze által került bajba. A rendőrség jogtalan lőfegyverbirtoklásért tartóztatta le, és az esetet súlyosbítja, hogy az ellene felhozott vádak szerint Rod Wave egy korábbi elítélt bűnöző, azonban az ügyvédek ezt vitatják.

A floridai Manatee megyei börtönbe 2024. április harmadikán, szerdán szállították, ahol rendőrségi fotót is készítettek róla. Az előadó ügyvédei, Bradford Cohen és Mark Rankin felháborodásukat fejezték ki az eljárás kapcsán, mivel állításuk szerint Rod Wave sosem volt elítélt bűnöző.

Hibás eljárás?

Cohen és Rankin szerint a letartóztatást végző rendőrök helytelenül jártak el, és azt remélték, hogy a hatóságok alaposabb kutatást végeznek, mielőtt ilyen vádakat fogalmaznak meg. Az ügyvédek kijelentették, hogy a hibáért felelős személyeket felelősségre fogják vonni.

A TMZ információi alapján a rappert azóta szabadlábra helyezték, de a börtönnyilvántartásban még szerepelt a neve a cikk megjelenésekor. Korábban családon belüli erőszakkal vádolták, de az ügyészség ejtette a vádakat, és mivel más nyilvánosan ismert ügye nincs, az ügyvédek állítása, hogy Rod Wave-et sosem ítélték el, valós lehet.

Rod Wave, született Rodarius Marcell Green, 2019-ben vált ismertté Heart on Ice című dalával. Azóta többször szerepelt a Billboard toplistáin, és jelenleg majdnem nyolcmillió havi hallgatóval rendelkezik a Spotifyon, míg a YouTube-on több mint ötmillióan követik.