Szentkirályi Alexandra üzenete Karácsony Gergelynek: Budapest nem óvoda!

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje szerdán több bejegyzésében is nekiment Karácsony Gergelynek, a jelenlegi főpolgármesternek, és azt javasolta, hogy "inkább menjen vissza az óvodába dömperezni".

A közösségi médiában közzétett videójában Szentkirályi Alexandra újabb üzenetet címzett a főpolgármesternek. A politikus szerint Karácsony Gergely kincskeresőset játszik a munkaidejében, miután a legújabb könyvéből elrejtett 10 példányt Budapest különböző pontjain, és játékot hirdetett a megtalálásukért. Ezért azt tanácsolja neki, hogy hagyja a felnőtteket dolgozni Budapesten, és ő maga menjen vissza az óvodába dömperezni.

Szentkirályi Alexandra a bejegyzésében továbbá azt állította: "Karácsony Gergely játszadozik! Pedig Budapest nem óvoda. De van egy ajánlatom Karácsonynak. Ha ennyire kincskeresőset akar játszani, akkor Főpolgármester úr nyugodtan játszadozzon a Gyurcsány-csoportban, mi felnőttek, addig elvégezzük helyette a munkát a Városházán".

A Fidesz főpolgármester-jelöltje emellett kifogásolta, hogy Karácsony Gergely Dobrev Klárával, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnökével Tatabányán jártak. Szentkirályi Alexandra felvetette a kérdést: "Karácsony ma tényleg Tatabányán folytatja kirándulásait Gyurcsánynéval?! Ennyire rendben van minden Budapesten?".

Karácsony Gergely és Dobrev Klára azonban kiemelték, hogy az ellenzéki összefogás és a Tisza párttal való együttműködés hosszú távon elengedhetetlen, és nincs más alternatíva. Dobrev Klára szerint a DK-t kék Fidesznek nevezni hazugság, és kijelentette, hogy mindenki, aki Orbán-rendszerét le akarja váltani, annak együtt kell működnie. Karácsony Gergely hozzátette, hogy az ellenzéki politika iránt érdeklődők számára jelenleg van egy kis pezsgés, ami szerinte nem baj, és hogy a hitelesség egyszerű tesztje az, hogy valaki azt csinálja-e, amit mond. Dobrev Klára szerint Magyar Péter, aki a DK-t kék Fidesznek nevezte, az ellenzéki fogalmát is újra kell értelmezni, hiszen Magyarországon az ellenzéki az, aki Orbánt és a kormányt akarja leváltani.