Drámai felvétel: édesanyja mentette meg néhány hónapos kisbabáját

Egy Pest vármegyei édesanya három hónapos gyermekét élesztette újra a mentésirányító telefonos útmutatásaival. Az Országos Mentőszolgálat egy megrendítő beszélgetést tett közzé az esetről a Facebook-oldalán.

Az eset során az édesanya elcsukló hangon kért segítséget a mentőktől, mivel csecsemője nem lélegzett. A felvételen az édesanya így számolt be a helyzetről: "Adott egy pici hangot, de nem mozog semmit, a száját sem mozgatja, ha a szempillájára fújok, akkor sem."

A mentőszolgálat több egységet, köztük egy mentőhelikoptert is azonnal a helyszínre küldött. A mentésirányító közben nyugodtan adta az utasításokat az újraélesztéshez, amelyeknek köszönhetően a kisbaba életét sikerült megmenteni. A mentők rövid időn belül megérkeztek és magas szintű ellátást biztosítottak a csecsemő számára, akit stabil állapotban szállítottak kórházba.

Az Országos Mentőszolgálat által közzétett videó az életmentésről további részleteket nem tartalmaz, de az eset nyilvánosságra hozatalával felhívják a figyelmet a hasonló helyzetekben nyújtott segítség fontosságára.