A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint italozás közben szólalkozott össze két társaság hét évvel ezelőtt. Ketten dulakodtak, de sikerült többször szétválasztani őket.

Az elkövető azonban a másik társaság után ment egy kettétört karóval, majd egy „Most megdöglötök!” felkiáltással nagy erővel úgy fejbe vágta a legközelebb álló embert, hogy az elvesztette az eszméletét és a földre zuhant. Ekkor a többiek lefogták a támadót, birkózni kezdtek, melynek a kiérkező rendőrök vetettek véget.

Társa még ekkor is támadólag lépett fel, őt a rendőröknek kellett lefogniuk, miközben a tettes elmenekült. Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett — írta meg a 24.hu.

Az elkövető tavaly már embert is ölt.

Ittasan cigit kért egy társaságtól, majd agresszívvé vált miután nem kapott. Verekedést kezdeményezett, de sikerült levinni a földre. Felszólították, hagyja abba ezt a viselkedést, majd a téren szolgálatot teljesítő rendőrök segítségét kérve elzavarták a helyszínről. Ő azonban nem nyugodott bele ebbe, visszatért egy vasrúddal, és úgy fejbe vágta vele a sértettet, hogy az összeesett, majd pár nap múlva meghalt.

A Fővárosi Törvényszék 20 év fegyházra ítélte a visszaeső elkövetőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt. Az ügyészség súlyosításért – határozatlan idejű szabadságvesztés kiszabása –, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A táblabíróság helyesnek találta a minősítést, és öt évvel enyhébb, 15 éves fegyházbüntetést szabott ki az elkövetőre.

Kiemelt fotó: Pixabay