Zimány Linda bírósági megaláztatásai

Zimány Linda, a modell és jogász, beszámolt arról, hogy a jogi pályán milyen nehézségekkel kellett szembenéznie, különösen a férfi kollégái részéről.

Zimány Linda a jogi karrierje során tapasztalta meg, hogy a modell múltja és a közismertség milyen előítéletekkel járhat a jogász szakmában. A jogi egyetemet sikeresen elvégző modell elmondása szerint férfi kollégái gyakran bántották, és egy alkalommal egy bírósági tárgyaláson is sértő megjegyzéseket kapott. Egy ügyvéd kolléga a múltjára utalva, a korábban viselt rövidebb ruhákra célozgatva próbált lekicsinyelni, amire Zimány azt válaszolta, hogy ez nem tartozik a per tárgyához.

Zimány Linda azt is elmesélte, hogy a jogi egyetem elvégzése sem volt zökkenőmentes számára, hiszen ismertsége miatt többet vártak el tőle. Voltak, akik azt sugallták, hogy csak a kapcsolatainak köszönhetően tudott lediplomázni, ami további kihívások elé állította.

A modell-jogász azonban nem hagyta magát, és bár jelenleg nem dolgozik aktívan jogászként, a gyakorlati időszak alatt rendszeresen járt bíróságra. Pozitívumként említette, hogy a bírónőkkel ellentétben a férfi kollégáktól kapott bántások ellenére is találkozott kedves és csinos bírónőkkel.