Rácz-Gyuricza Dóra: Nagyon sokat gondolkozunk a második gyereken

Az influenszer házaspár, Rácz Jenő és Rácz-Gyuricza Dóra kislánya, Kamilla nemrég ünnepelte második születésnapját, és a szülők már a családbővítésen törik a fejüket.

Rácz-Gyuricza Dóra a Mokka című műsorban beszélt arról, hogy bár ők és kislányuk, Kamilla nagyon kiegyensúlyozottak, mégsem biztosak abban, hogy mikor jöhet a második gyermek. Azt mondja, jelenleg annyira harmonikusnak érzik a családi életüket, hogy félnek, egy újabb gyermek megzavarhatná a kialakult rendet. Korábban a séf úgy fogalmazott, hogy két ordító kisgyerekkel nagyon nehéz lenne, ezért a kislányuk 4 éves koráig szeretnének várni.

Az anyaság kihívásairól és örömeiről is mesélt az influenszer. Elmondása szerint körülbelül két évbe telik, mire a szülők megtanulják, hogyan illeszkedjenek bele a családi életbe úgy, hogy már van egy gyermekük. Rácz-Gyuricza Dóra hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja, hogy nyugodt maradjon a mindennapi helyzetekben, hogy kislánya is hasonlóan tudjon reagálni a későbbiekben, amikor problémákkal szembesül.

A műsorban hozzátette, hogy a szülők feladata példát mutatni a gyerekeknek az élethez, hiszen a gyerekek a szülők viselkedését látva alakítják majd a saját életüket és reakcióikat a különböző helyzetekre. "Szerintem anyaként meg szülőként ez a feladatunk, hogy megmutassuk, hogyan kell élni, mert hiába mondasz dolgokat, a gyerekek az alapján viselkednek, élik majd az életüket vagy kezelnek egy szituációt, hogy mit látnak a szüleiktől" - említette meg, amit a 24.hu is idéz.