A majmok bolygója: A birodalom uralja a mozikat

A majmok bolygója: A birodalom című film nem talált vetélytársat a hétvégi mozis kínálatban, és magabiztosan hódította meg a nézőket Észak-Amerikában.

A legújabb rész, A majmok bolygója: A birodalom, 56,5 millió dolláros bevétellel nyitott az észak-amerikai mozikban, ezzel meghaladva az előzetes 50-55 millió dolláros elvárásokat. A franchise több mint egy évtizede tartó újjáéledése során a mostani film hasonló nyitóeredményt ért el, mint a korábbi két rész, a 2011-es A majmok bolygója: Lázadás és a 2017-es A majmok bolygója: Háború, bár a 2014-es A majmok bolygója: Forradalom még ennél is erősebb nyitóhétvégét produkált.

Elemzők szerint a A majmok bolygója: A birodalom átlagos nyitást hozott a műfajban, de figyelembe véve, hogy a műfaj elvárásait a filmtörténet legnagyobb akciófilmjei határozzák meg, ez így is jelentős teljesítmény. Egyes szakértők úgy vélik, hogy ez az eredmény jó alapot teremthet a nyári box office szezon számára.

Az új A majmok bolygója-film könnyedén kiemelkedett a többi közül, hiszen a második helyen A kaszkadőr című film végzett Ryan Gosling és Emily Blunt főszereplésével, míg a harmadik helyre a Zendaya által főszerepelt Challengers került.