Kaposvári Plazában történt brutális támadás

Egy fiatal férfi súlyos testi sértés kísérletével vádolják, miután összetűzésbe került egy másik férfival a Kaposvári Plazában, akit előbb leütött, majd többször fejbe is rúgott.

A Kaposvári Járási Ügyészség a huszonéves elkövetőt súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé. A támadás 2023 májusában történt, amikor a terhelt véletlenül találkozott az áldozattal, akivel korábban az interneten került összetűzésbe, és már az előző nap összeszólalkozott vele.

A konfliktus az épületen kívül folytatódott, ahol a vita dulakodássá fajult, és a fiatalabb férfi több sérülést is szenvedett. Az áldozat a bevásárlóközpontba menekült, de támadója utolérte, földre vitte, majd többször megütötte és fejbe rúgta.

A biztonsági őrök érkezése vetett véget a további erőszaknak. A megvert férfi nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett, és szerencséjére súlyosabb sérülésektől megmenekült, részben a véletlennek, részben a sértett védekezésének köszönhetően. Az ügyészség a támadó számára felfüggesztett börtönbüntetést kért, pártfogó felügyelet kijelölésével és azzal a feltétellel, hogy kerülje az áldozatát, valamint magatartási szabályként írja elő, hogy tartsa távol magát a sértettől.