Hongkong gazdasági növekedése

Hongkong bruttó hazai terméke (GDP) az idei év első negyedévében 2,5 és 3,5 százalék közötti növekedést érhet el, ami az ötödik egymást követő negyedévet jelenti mérsékelt bővüléssel, jelentette be a város pénzügyi vezetője.

A város gazdasági előmenetelét illetően a január és március közötti időszakra vonatkozó GDP adatokat a tervek szerint a hét folyamán teszik közzé. Ezek az adatok várhatóan megerősítik azokat az előrejelzéseket, amelyeket Paul Chan pénzügyi államtitkár februárban közölt, és amelyek 2,5-3,5 százalékos egész éves növekedést vetítenek előre a 2023-as év 3,2 százalékos bővülését követően.

A város vezetése különös hangsúlyt fektet az új növekedési lehetőségek felkutatására. Ennek keretében Hongkong különböző nagyszabású rendezvényeket, így tűzijátékokat is szervez, amelyek célja, hogy növeljék a turisták számát. Kiemelt figyelmet kap a szerdai kínai munka ünnepe, amely alkalmából várhatóan 800 ezer látogató érkezik a városba, ezáltal hozzájárulva a gazdaság és a turizmus élénkítéséhez.

: Reuters