A Redditre kikerült belső levelezés szerint a világ legismertebb autómegosztó szolgáltatása hosszas tárgyalások után döntött úgy, hogy visszatér Magyarországra.

Az Uber 2016-ban vonult ki hazánkból, miután életbe lépett a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény módosítása, amely súlyos büntetéseket helyezett kilátásba. Eszerint ha a cég nem felel meg a diszpécserszolgálati követelményeknek, az applikációt blokkolhatják, a sofőröktől pedig az autójukat és a jogosítványukat is elvehetik. Akkoriban mintegy 160 ezer felhasználója és 1200 sofőrje volt az autómegosztó szolgáltatónak idehaza.

A cég a Főtaxival partnerségben lépne a fővárosi piacra. Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber.

Az Uber a diszpécserszolgálati engedélykérelmet február 27-én nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata révén. 

Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten

– mondta Kardos Eszter, a cég magyarországi vezetője a Világgazdaságnak.

Az Uber szolgáltatásának legfontosabb célja olyan technológiai megoldás kifejlesztése, amely igény esetén összeköti egymással a sofőröket és az utasokat. Az alkalmazás a következőképpen működik:

  1. Az utas megnyitja az alkalmazást.
  2. A rendszer összepárosítja az utast a sofőrrel.
  3. A sofőr felveszi az utast.
  4. A sofőr elviszi az utast az úti célhoz.
  5. A sofőr és az utas értékeli egymást.

Fotó: Pexels