Az Adobe bemutatja a VideoGigaGan kísérleti videószerkesztőt

Az Adobe új fejlesztését VideoGigaGan néven mutatta be, ami még csak kísérleti fázisban van, de a teljesítménye már most lenyűgöző.

Az Adobe a mesterséges intelligenciára épülő új funkciókat jelentett be az elmúlt hónapokban. Ezek közül az egyik képes a képek kiterjesztésére, míg a Firefly nevű fejlesztés szöveges utasítások alapján generál képeket.

A vállalat legújabb kísérleti funkciója a videószerkesztőknek készült, amely a VideoGigaGan nevet kapta. Ez a funkció képes egy videót akár nyolcszorosára felskálázni anélkül, hogy a végeredmény villogna vagy torzítana. Például egy 128× felbontású felvételt 1024× pixeles felbontásúvá tud alakítani, részletgazdag és éles végeredménnyel.

A mesterséges intelligencia generálja le a hiányzó részeket, így az eszköz nem alkalmas például arra, hogy egy bíróság számára rossz minőségű felvételeket felskálázzanak. Azonban a végeredmény annyira részletgazdag, hogy a forrás ismerete nélkül nehéz lenne megállapítani, hogy nem a valóságot látjuk.

Jelenleg még nincs információ arról, hogy az Adobe mikor tervezi a VideoGigaGan hozzáadását a Premier Pro szoftveréhez, vagy hogy egyáltalán megtörténik-e ez a lépés. Azonban biztos, hogy lenne igény a funkcióra.