Vasárnap jelent meg egy cikk a fideszes Pesti Srácokon a lap rendszeres szerzőjétől, a megafonos Trombitás Kristóftól, melyben arról írt, hogy teljesen rendben van, hogy azonos nemű párok is nevelnek gyerekeket.

A kormányzati propaganda fő narratívájával nehezen összeegyeztethető cikk azóta eltűnt az oldalról, de a Google oldallementési szolgáltatásának hála még el lehet olvasni az egészet, és a Mandineren is megjelent egy részlet vasárnap reggel, amit még nem szedtek le, igaz a cikkük alján a link már a letörölt oldalra vezet tovább – szúrta ki a Gulyáságyú Média

A Google által tárolt verzióból tudhatjuk, hogy Trombitás a cikkével arra a hírre reagált, hogy kiderült:

háromszorosára nőtt a magyarországi szivárványcsaládok száma, több mint négyezer gyereket nevelnek azonos nemű szülők,

és szerinte ez is azt bizonyítja, hogy nincs igaza azoknak, akik homofóbiával vádolják a magyar kormányt, majd kitér arra is, hogy szerinte amúgy miért jobb, ha meleg párokhoz kerülnek gyermekek, mintha intézményben maradnának.

Trombitás Kristóf egy korábbi kampánya
Fotó: Trombitás Kristóf egy korábbi kampánya

„És bizony ez az a helyzet, amire azt mondom – miközben biztos nem dickensi mára az árvaházak helyzete, de nekem ne mondja senki, hogy ott jó bármilyen gyereknek is, mert kiröhögöm –, hogy minekutána egyáltalán nem biztosított az, hogy heteroszexuálisoknál csak jól járhat a gyerek, hajaj, mennyi példa van erre, akkor mégis mitől lenne az faktum, hogy homoszexuálisoknál csak rosszul járhat? Eleve, ki mondja szívére tett kézzel, valószínűleg saját, szerető otthona melegében, hogy bizonyos számú gyerek nélkülözze csak a személyes törődést, nevelést? Ki vindikálhatja magának azt a jogot, hogy évekkel meghosszabbít a legvédtelenebbek számára egy börtönt?” – tette fel a kérdést. 

Nem kétlem, hogy a gyermek pszichés fejlődésének jobb, ha apát és anyát lát maga körül, de abban meg biztos vagyok, hogy két anya vagy két apa sokkal jobb, mintha egy se volna. Fölösleges bármelyik konzervatívnak olyan hülyeségbe ringatnia magát, hogy bizony, a homoszexuálisok, azok valami ellenség.

Majd a cikke végén azt írja:

„Nehezen tudnék ebben a meglévő gyakorlatnál jobbat elképzelni: az erőszakos térítésért, főleg, ha az a gyerekeket célozza meg, büntetés jár, de a szeretetet nem kell magyarázni. Soha, sehol, senkinek. Bizonnyal lehet ideális valóságot keresni, de még egyszer: ilyen nem létezik. És ha az a kérdés, hogy egy gyereknek rideg falak jussanak vagy szerető otthon, akkor én mindig ugyanúgy fogok gondolkozni. Mint ahogy szerencsére a magyar szabályozás is.”

Túl sok gyalázkodást kaptak

A 444. hu megkereste a cikk eltűnésével kapcsolatban a Pesti Srácok főszerkesztőjét, aki azzal indokolta döntésüket, hogy az írást a szerző kérésére, a méltatlan bírálatok és mocskolódás okán törölték. 

Személyes álláspontom szerint Trombitás Kristóf gondolatmenete és véleménye vállalható, hiszen nem az örökbefogadási rendszer kijátszását, vagy az azonos nemű párok örökbefogadási kísérleteit propagálta, csupán azokra a helyzetekre keresett erkölcsös választ, amikor utólag derül ki, hogy a nevelőszülő homoszexuális kapcsolatban él. Ilyen helyzetekben – az etikai és morális szempontokat megelőzve – első helyen a gyermek érdekét kell vizsgálni

– írta Huth Gergely.

Erről az Omega dalszövege jut eszünkbe: Frédi jó emberünk. Játssz egy kicsit nekünk. Fújd a kedvünk szerint. Hívunk, ne maradj kint. Ó, Trombitás Frédi, Újra a régi...

Fotó: Facebook