A MÁV szakemberei az éjszaka is dolgoztak Nagymarosnál, ahol szombat kora délután kisiklott kilenc vasúti kocsi. A daruzás megkezdése előtt a felsővezetéket vissza kellett bontani, a késő este megérkezett óriásdaru segítségével a kisiklott kocsikból hármat már visszaemeltek. A 23 vagonból álló szerelvény többi kocsijából tizenegyet továbbszállítottak Szob felé, illetve a hátul lévőket elvontatták Verőcére.

A baleset következtében jelentősen rongálódott a vasúti pálya, a jelzőberendezések, váltók is. Várhatóan csak a kocsik visszaemelése, elszállítása után állapítható meg az okozott kár mértéke és a helyreállítás ideje, a műszaki mentés és a helyreállítás több napig tarthat - áll a közleményben.

Hangsúlyozták: a vasúttársaság szakemberei arra törekednek, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között, a vonal Vác fölötti szakaszán hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A Nyugati pályaudvar és Vác között a vonatok megszokott menetrendjük szerint közlekednek.

A szobi Z70-es vonatok, illetve a késő esti, éjszakai szobi S70-es vonatok nem közlekednek. Vác-Verőce-Nagymaros-Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

A Metropolitan EuroCity vonatok szerelvényei Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. A Metropol EuroNight, a Báthory és a Hungária EuroCityk kerülő útvonalon, Hegyeshalom, Rajka felé, felől közlekednek, így nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád, Szob, Stúrovo (Párkány), Nové Zámky (Érsekújvár) állomásokat - tudatta a MÁV.

Fotó: Facebook / Mávinform