2024.02.22., csütörtök - Gerzson
Budapest: 4o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Gyurcsány pártja is beállt Karácsony mögé

BFM | 2023. november 24. - 08:30
Gyurcsány pártja is beállt Karácsony mögé

Beállt Karácsony Gergely mögé a Demokratikus Koalíció - a párt megállapodást kötött a Párbeszéddel. Ennek alapján közösen támogatják "a hivatalban lévő főpolgármestert". 

Eldőlt, a DK is beáll Karácsony Gergely mögé, Gyurcsányék nem állítanak saját főpolgármester-jelöltet. A DK - a frisshirek.hu számára is eljuttatott - közleményében több együttműködési megállapodást is bejelentettek.

Átfogó, országos megállapodás született a DK és a Párbeszéd között, a Párbeszéd Zöld Minimum programját is figyelembe véve. E megállapodás tartalmazza a szerződő felekhez tartozó hivatalban lévő polgármesterek és főpolgármester újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban, valamint közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben

- írta a DK.

Azaz, a Gyurcsány Ferenc által vezetett párt hivatalosan is Karácsony Gergelyt támogatja majd a 2024-es főpolgármester-választáson. 

A DK a Párbeszéd mellett külön pártközi megállapodásokat kötött a jövő évi önkormányzati választásról és a jelöltekről az MSZP-vel is.

Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala