2024. január 1. napjától Magyarország minisztériumainak felsorolása kiegészül a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal – olvasható a parlament honlapján, azaz új minisztérium jön létre jövőre.

A Navracsics Tibor és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott törvénytervezet szerint az eddig önálló munkaszervezettel nem rendelkező területfejlesztési miniszter jogi- és szakmai mozgástere az önálló minisztérium létrehozásával nagyságrendileg bővül.

Az új tárcát Navracsics Tibor vezetheti. Az új minisztérium "a Miniszterelnökség szervezetéből történő kiválással jön létre".

Októberi hír volt, hogy tárgyalnak Orbán Viktor miniszterelnökkel a közigazgatási és területfejlesztési önálló tárcáról, január elsejétől lesz várhatóan miniszterként ez az új portfóliója, erről beszélt Navracsics Tibor az atv.hu megkeresésére. 

A Magyar Hang írt róla, hogy kormányátalakítás várható az év végén, amelynek keretében Navracsics Tibor saját, a közigazgatásért felelős miniszteri tárcát kaphat, és ezt ő most nem cáfolta.

Navracsics Tibor jelenleg területfejlesztési tárca nélküli miniszter és három államtitkárral, Latorcai Csaba miniszter-helyettessel, Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért, valamint Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkárral dolgozik.

Fotó: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond az ajkai Kristály Múzeum újranyitása alkalmából tartott ünnepségen 2023. október 7-én.
MTI/Bodnár Boglárka