Xiaomi Smart Band 8 Pró: Elegancia és sportosság kéz a kézben

Két hétig teszteltük a Xiaomi Smart Band 8 Pró aktivitásmérőt, melynek letisztult dizájnja és sokoldalúsága a mindennapok során is megállja a helyét. A készülék kialakítása olyan, hogy könnyedén illeszkedik a különböző öltözékekhez, legyen szó sportos vagy elegáns viseletről. A minimalista megjelenés mellett a gyártó változatos pántokat is kínál, amelyekkel tovább személyre szabhatjuk az okoskarkötőt.

A Xiaomi Smart Band 8 Pró 1,74 hüvelykes AMOLED kijelzője a készülék egyik fő vonzereje, melynek köszönhetően kényelmes viselet még kis csuklón is. A karkötő súlya, 37,9 gramm TPU szíjjal együtt, nem jelent terhet a viselőjének a mindennapi használat során.

Az óra beüzemelése gyors és egyszerű, a kezelése intuitív, így minden korosztály számára könnyen elsajátítható. Azonban felmerülhet egy apró probléma: a készüléken nincs manuális gomb, így a töltő nélkül nem kapcsolható be, ami kisebb kellemetlenséget okozhat, ha hosszabb ideig tartó töltöttség mellett is szükség lenne a bekapcsolásra.

A Xiaomi Smart Band 8 Pró számos egészségügyi és aktivitásmérő funkcióval rendelkezik, mint például pulzusmérő, véroxigénszint-mérő, lépésfigyelő, stresszfigyelő, alvásfigyelő és női cikluskövető, amelyek hozzájárulnak az egészségtudatos életmódhoz.

A futók számára különösen hasznos lehet a karkötő, hiszen több mint 10 futóedzést és edzéstervet kínál, valamint az okosfutás funkció segítségével a megfelelő tempó megtartásában is támogat. A készülék fejlett GPS-rendszere öt műholdrendszert használ, így pontosan követi a felhasználó mozgását.

A Xiaomi Smart Band 8 Pró gyorsmenüjében hasznos funkciók, mint zseblámpa, telefonkereső, ne zavarjanak mód és óra is megtalálhatók. Az értesítések közül többek között a Messenger üzenetek, SMS-ek, naptár jelzések és e-mailek is megjeleníthetők az órán, bár a hívásokat és üzeneteket nem lehet rajta fogadni vagy válaszolni.

Összességében a Xiaomi Smart Band 8 Pró ideális választás lehet azok számára, akik egy aktivitásmérőt keresnek, amely kényelmes, stílusos és számos hasznos funkcióval rendelkezik. A karkötő jelenleg körülbelül 28 000 forintért érhető el a márka online üzlete szerint.