A 24.hu értesülései szerint az elkövetők videóra vették társaik megalázását, a felvételeket pedig a közösségi oldalakon is megoszthatták. A lap megtudta azt is, hogy az ügy miatt több szülő is feljelentést tett a rendőrségen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban a következőt közölte a portállal:

Négy szülő tett feljelentést november másodikán a BRFK XVI. Kerületi Rendőrkapitányságon, mert a 13–14 éves gyermekeiket közterületen bántalmazták, letérdeltették, gázpisztollyal fenyegették az iskolatársaik, akik a cselekmények egy részéről mobiltelefonnal felvételt is készítettek.

Kiemelték továbbá azt is, hogy egyik bántalmazott iskolás sem szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést, a kerületi rendőrség pedig haladéktalanul elrendelte a nyomozást.

A rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, egy 13 éves fiút, aki a sértettek iskolatársa. Az elkövetéshez használt gázpisztolyt, valamint a felvételek készítéséhez feltehetően használt mobiltelefont lefoglalták

- közölték a rendőrök, és hozzátették, hogy nem az oktatási intézményben, hanem közterületen történtek a bűncselekmények.

Emellett kiderült az is, hogy az eddigi adatok alapján alapján nem merült fel közösségi médiás kihívásra utaló adat. A rendőrség kényszerítés, zaklatás és garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben.

Fotó: https://www.koloknet.hu/