A Meta lehetőséget kínál az EU-ban, az EGT-ben és Svájcban élőknek, hogy havi előfizetési díjért hirdetések megjelenítése nélkül használják a Facebookot és az Instagramot.

Alternatív megoldásként természetesen továbbra is ingyenes marad a felület, ám azok, akik nem fizetnek elő, továbbra is látni fogják a reklámokat.

A Meta közleményében kifejtette, hogy továbbra is hisznek az ingyenes, hirdetésekkel támogatott internetben – és továbbra is ingyenes hozzáférést biztosítanak az embereknek személyre szabott termékeinkhez és szolgáltatásainkhoz, jövedelemtől függetlenül.

Az előfizetés természetesen felvet jónéhány kérdést, hiszen az előfizetés kártyával történik az adataink megadásával és számtalan valós történet olvasható arról, hogyan kerülnek illetéktelen kezekbe adatok a Facebook felhasználók körében.

A közlemény nem véletlen, hogy erre is kitér, és azt ígérik, hogy a saját irányelveik, valamint az EU általános adatvédelmi rendelete (GDPR) értelmében elkötelezettek amellett, hogy az emberek adatait bizalmasan és biztonságosan kezeljék.

A fejlődő európai szabályozásoknak való megfelelés érdekében új előfizetési lehetőséget vezetünk be az EU-ban, az EGT-ben és Svájcban. Novemberben a Facebookot vagy Instagramot használó és ezekben a régiókban élő embereknek lehetőséget kínálunk arra, hogy továbbra is ingyenesen használják ezeket a személyre szabott szolgáltatásokat hirdetésekkel, vagy előfizetnek, és nem látják majd a reklámokat

- olvasható az ismertetőjükben.

Mennyibe kerül majd a havi előfizetés?

Attól függően, hogy hol vásároljuk meg azt, az asztali gépen, laptopon havi 9,99 euróba, iOS és Android rendszeren pedig 12,99 euróba kerül majd. Függetlenül attól, hogy milyen eszközre vásároljuk meg az előfizetést, a felhasználói fiókközpontban található összes kapcsolódó Facebook- és Instagram-fiókra vonatkozik.

Sok online előfizetéshez hasonlóan az iOS és az Android árképzése figyelembe veszi azokat a díjakat, amelyeket az Apple és a Google a megfelelő vásárlási szabályzat alapján számít fel. 2024. március 1-jéig a kezdeti előfizetés a felhasználó Fiókközpontjában található összes összekapcsolt fiókra vonatkozik. 2024. március 1-jétől azonban további 6 EUR/hó díj kerül felszámításra az interneten, illetve 8 EUR/hó iOS és Android rendszeren minden további fiók után, amely szerepel a felhasználói fiókközpontban .